Съвременна литература, интересни места, известни лица – такава ще бъде

...
Съвременна литература, интересни места, известни лица – такава ще бъде
Коментари Харесай

Нощ на литературата – читателски гнезда в сърцето на София

Съвременна литература, забавни места, известни лица – такава ще бъде " " тази година в София, която ще се организира на 7 октомври от 18:00 до 21:30 ч. Тя ще запознае феновете на писаното слово с фрагменти от творби на европейски писатели, изпълнявани от известни персони на нетрадиционни за четене местоположения. 

Успешната композиция от необикновените за четене места, приятното показване на фрагментите и самият книжовен текст оферират незабравимо културно преживяване и опция да се запознаете с творчеството на модерни европейски създатели. Целта на събитието е да увеличи публичния интерес към и към нейните идейни и креативен посоки. " Нощта на литературата " демонстрира какъв брой е значимо многоезичието и какъв брой огромна е ролята на преводачите от огромни и дребни езици, а и на издателите.

Тръгнете по пътя на читателските гнезда, с цел да откриете   забавните и закътани места, ситуирани в периметъра сред бул. „ Васил Левски “, бул. „ Княз Александър Дондуков “, бул. „ Княгиня Мария Луиза “ и ул. „ Св. св. Кирил и Методий “. Там можете да се насладите на сладки и стойностни приказки с други фенове на литературата.

За втора поредна година " Нощта на литературата " се обръща и към младите читатели над 13 години. Те също са поканени да се впуснат в нощната литературна разходка в София, като могат да посетят читателските гнезда, особено обозначени на картата на събитието с # на  му, или да се срещнат с подобаващите за тях книги.

Проектът е иницииран и се провежда от Чешките центрове по света от 2006 година и последователно към него се включват градове от разнообразни страни. България става част от интернационалната " Нощ на литературата " през 2012 година с помощта на Чешкия център в София. Главни уредници на събитието са посолствата и културните институти на европейските страни, Представителството на Европейската комисия в България и Фондация " Детски книги ".

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 година. Освен столицата в Нощта на литературата се включват още 13 града в България. Навсякъде се провеждат забавни за четене места, където в ролята на четци влизат – артисти, радио- и телевизионни водещи и музиканти. Както и в предходните издания, многообразието от задгранични заглавия е огромно. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР